Red Dog pokeri

Red Dog pokerin suosio johtuu pääasiassa sen yksinkertaisuudesta. Sanotaan että jos kykenet muistamaan luvun 7 ja vähentämään, osaat pelata Red Dogia siinä missä kuka tahansa muukin.
Red Dog -käden tavoite

Aloitat pelin tekemällä avauspanoksen, minkä jälkeen jakaja jakaa sinulle 2 korttia. Pelin tavoitteena on lyödä vetoa siitä, että kolmannen kortin arvo sijoittuu kahden ensimmäisen välimaastoon. Jos niin käy, voitat, ja jos ei, häviät.

Seuraavaksi peliin astuu korotuspanos (raise) ja se perustuu “spread”:lle. Spread tarkoittaa niiden korttiarvojen määrää, jotka sijoittuvat kahden ensimmäisen kortin väliin. Korttien 2-10 arvo luetaan suoraan kortista, jätkä on 11, kuningatar 12, kuningas 13 ja ässä 14.

Pari esimerkkiä: Oletetaan että jakaja jakaa kortit 7 ja 10. Mikä spread on tässä tapauksessa? Koska väliltä 7-10 löytyy kortit 8-9, on spread 2. Ok – oletetaan että saat seuraavassa kädessä kortit 4 ja 5. Spread? Koska kortit ovat toisiaan seuraavia, niiden väliin ei mahdu yhtäkään korttia – kyseistä tilannetta kutsutaan tasapeliksi, “tie”. Pidät rahasi ja käsi on ohi.

Red Dogin mielenkiintoisin osio on panoksen teko spreadistä. Tämä on vapaaehtoinen toinen panos, josta voit saada bonusvoiton. Pelintarjoaja asettaa voittosuhteet yksinkertaiseen sääntöön nojaten: mitä kapeampi spread on, sitä korkeampi on mahdollinen voitto (“bonus”).
Red Dogissa panostus

Siis avaat käden panoksella ja jakaja jakaa sinulle kaksi korttia. Kortit asetetaan paljastettuina pöydälle ja jakaja asettaa merkin, joka osoittaa spreadin sekä talon tarjoamat voittosuhteet ylimääräisestä panoksesta (“raise”). Jos et panosta enempää, maksetaan sinulle käden voittaessasi alkuperäinen panoksesi suhteessa 1:1.

• Jos päätät korottaa, on mahdollinen voittosi pelintarjoajan asettamien voittosuhteiden mukainen – löydät ne kustakin Red Dog -pöydästä. Voittaessasi saat alkuperäisen panoksesi suhteessa 1:1 ja raise-panoksen pöydän voittosuhteiden mukaisesti.

• Jos ensimmäiset kaksi korttia ovat tasapeli (toisiaan seuraavia kortteja), saat pitää panoksesi.

• Jos kortit ovat pari, lakkaa panostus. Sinulle maksetaan suhteessa 11:1 jos kolmas kortti tekee parista kolmoset. Muussa tapauksessa häviät panoksesi.

• Häviät jos kolmas kortti on sama kuin jompi kumpi kahdesta ensimmäisestä kortista.
Voitot

Voittavalle kädelle maksetaan aina avauspanoksista suhteessa 1:1. Raise-panoksista maksetaan seuraavan taulukon mukaisesti:

Spread: Voittosuhde:

1 5:1

2 4:1

3 2:1

4 – 11 1:1
Red Dog pokerin strategia

Tuplaa vain spread 7:llä tai paremmalla. Sen pituinen se – hyvin yksinkertaista.

Haluat ehkä vähän tarkemman selityksen, jotenka täältä pesee. Se on hyvin yksinkertaista: pelaajalla on etu vain, jos spread on 7 tai enemmän. Spread 7:n kanssa 7 korttia antaa sinulle voittavan käden, ja koska kortteja löytyy 13 2:sta ässään (2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, J, Q, K, A), tarkoittaa se sitä että vain 6 korttia aiheuttavat sinulle häviön.

Spread 7 antaa pelaajalle noin 54% voittotodennäköisyyden, mikä tietenkin paranee spreadin kasvaessa – Spread 11:sta kohdalla voittotodennäköisyys on 85%. Jotenka tuplaa vain spreadeilla, jotka antavat sinulle edun – siis 7-11. 7:n alle jäävät spreadit antavat pelintarjoajalle ja niitä kannattaa välttää.

Bryon Passmore